XXIX TROBADA ESTATAL D’ESCOLES ASSOCIADES A LA UNESCO

XXIX TROBADA ESTATAL D’ESCOLES ASSOCIADES A LA UNESCO

CUENCA  DEL 4 AL 6 DE JULIOL DE 2016

TEMA CENTRAL DE LA TROBADA: “ NATURALESA I PATRIMONI”

Un any més Stucom ha participat en aquesta tradicional trobada que aquesta vegada s’ha celebrat a Cuenca, ciutat que fa 20 anys va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest reconeixement valora l’empremta que han anat deixant al seu casc antic musulmans i cristians. Tot això forma un ric patrimoni històric i arquitectònic del que sobresurten, per la seva originalitat, “las casas colgadas”.

Aquest any un dels objectius era valorar la importància de la conservació del patrimoni natural i arquitectònic i de la necessitat de fomentar un turisme sostenible. En la conferència inaugural, el naturalista Joaquín Araujo ens va fer reflexionar sobre la nostra relació amb la naturalesa, cada vegada més distant. Ell creu que una educació ben entesa ha de tenir present el pensament ecològic i ha de crear una cultura del respecte per la vida. L’alumne ha d’estar en connexió amb la natura, ja que aquesta és purificadora. Tot prové d’ella, cap tecnologia podrà crear un bosc o un escull de corall.

En els grups de treball es va incidir en la necessitat de fomentar des de les escoles el desenvolupament sostenible des de l’àmbit mediambiental, però també social. Vam parlar dels enemics del patrimoni i sobre com aquests es podrien combatre des de l’educació: el canvi climàtic, el turisme no sostenible i les guerres.

L’últim dia, professors d’una escola de Cuenca ens van fer una interessant visita guiada per la ciutat i els coordinadors del Museu d’Art Abstracte ens van ensenyar com acosten aquest tipus d’art, una mica incomprès, a joves i adolescents a través de tallers d’experimentació i creació artística.

Com sempre van ser uns dies estimulants i enriquidors, on vam poder compartir metodologies i experiències amb professors d’altres escoles en un entorn incomparable.

Glòria Roqué

Projecte Unesco

IMG_20160704_131902 IMG_20160704_194203 (2) IMG_20160705_194012 IMG_20160705_195623

 

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*