XXIV TROBADA D’ESCOLES ASSOCIADES DE LA UNESCO

MELILLA DEL 5 AL 7 DE JULIOL DE 2011

TEMA CENTRAL DE LA TROBADA: LA DIVERSITAT CULTURAL: PATRIMONI COMÚ DE LA HUMANITAT

Aquesta trobada ha estat a Melilla, una mica més lluny que mai i fins i tot en un territori fora de la península, al Nord d’Àfrica.

La primera idea que vàrem tenir una gran majoria dels professors catalans representants de les nostres ESCOLES ASSOCIADES A LA UNESCO és que estava molt lluny i que fins i tot ens semblava que tindríem dificultats per accedir-hi.

Però acompanyats per la il·lusió d’altres anys de la trobada anual i de tornar a compartir uns dies totes les nostres  il·lusions, propostes i iniciatives,  vàrem pensar que  no hi havia distàncies quan hi ha interès a fer-les més curtes.

La veritat és que, com altres anys, l’experiència ha estat positiva i del coneixement de Melilla ha sorgit una admiració i estima per tot el que representa d’apropament “molt especial” a una cultura que en aquell territori es viu per la proximitat però també per la necessitat de conjugar com a mínim dos móns, Europa i Àfrica, tan a prop i tan diferents.

Els objectius de la trobada eren molts i variats:

Reflexionar sobre la importància de les llengües i la interculturalitat.

Tractar temes de sostenibilitat i  educació i contribuir a la creació de nous materials educatius.

Establir prioritats sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni  .

Presentar i intercanviar experiències.

Conèixer el patrimoni cultural i natural de Melilla.

La Inauguració oficial de la Trobada es va fer al  “Salón Dorado del Palacio de la Asamblea de la Ciudad Autónoma de Melilla” on vàrem ser rebuts per les autoritats i institucions patrocinadores de la Trobada. La conferència inaugural va tenir com a tema “Relacionarnos y vivir en convivencia entre culturas a través de la educación”. En aquest tema la ciutat de Melilla, en el desenvolupament de la Trobada, es va mostrar especialment sensibilitzada i va  ser un bon exemple de “buenas maneras de hacer educativas para mejorar y reforzar la convivencia”.

En definitiva, aquesta Trobada a Melilla ha estat com altres vegades molt interessant i una prova més  que el Treball en Xarxa funciona perfectament i tota la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO en som una mostra.

PROJECTE UNESCO

STUCOM

PILAR PAU

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*