Visitem Cacaolat amb els alumnes de CFGM Gestió Administrativa

El dia 12 de gener de 2018 els alumnes de primer  curs del CFG Mitjà de Gestió Administrativa han realitzat una visita  a la fàbrica de l’ empresa Cacaolat, situada a Santa Coloma de Gramanet.

L’ objectiu d’ aquesta visita és donar a conèixer el procés de fabricació del Cacaolat, així com l’ origen del seu ingredient més preuat ,el cacau,  procedent de Guinea Ecuatorial.

Als alumnes els hi han explicat que el batut  Cacaolat fou creat por Joan Viader Roger, fill de Marc Viader Bas, un industrial català que va fundar en 1925 la societat anònima Letona. La idea del batut va sorgir a partir de una beguda artesanal que Joan i el seu pare van veure fer a  Hongria. Joan Viader va demanar la patent del producte el 4 de desembre de 1931 com a «beguda nutritiva refrescant».

Després de l’explicació de la història de Cacaolat els alumnes han passat a la sala central i han realitzat tres activitats:

-Han vist un  audiovisual durant el qual han conegut millor l’origen del cacau i el seu hàbitat.

-Des d’aquesta sala els alumnes han gaudit del primer contacte amb el procés de producció. Han pogut  veure els dipòsits d’emmagatzematge, i els processos de producció, pasteurització i uperització abans d’entrar a la sala d’envasament. Cacaolat produeix 10000 ampolles l’hora i a la planta hi ha uns 50 operaris entre els tres torns.

– Per finalitzar les activitats de la sala, els alumnes han pogut  enriquir els seus sentits amb una experiència sensorial sobre el cacau.

Gemma Mayoral Cazorla

Professora Dpto. Empresa.

 

 

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*