VISITA AL LIGIT

El passat dimarts dia 18 d’octubre, els alumnes de Ciències de la Terra i del Medi Ambient (CTMA) de 2n de batxillerat van realitzar l’activitat “Noves aplicacions dels mapes: creació d’escenaris 3D” al Laboratori de Informació Geogràfica i Teledetecció (LIGIT) situat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’activitat s’emmarca dins del temari de l’assignatura, en concret sobre el tema 2 d’aquesta avaluació. En aquesta activitat la Laura ens va explicar el que és un Sistema de Informació geogràfica (SIG) i quina informació ens permet obtenir. Vam saber quins tipus de dades es processen i quines aplicacions tenen els SIG a la nostra societat.

El taller va consistir en realitzar un mapa en 3D fent servir un software professional de l’àrea de Montserrat, on vam acoblar un ortofotomapa sobre un relleu rasteritzat. Vam afegir sobre d’ell un conjunt de dades com edificis i línies de telefèric. Després vam aprendre a realitzar un petit vídeo que mostrava el relleu tridimensional al llarg d’un recorregut determinat.

Al finalitzar l’activitat, alguns alumnes van voler “investigar”  com era el campus de la UAB i viure una mica l’ambient universitari.

Agraïm la tasca de tot el LIGIT, tant del seu director Miquel Àngel Vargas, amb qui vam concretar la visita, com la de la Laura, que sempre va estar disposada a respondre a les nostres preguntes i dubtes amb molta dedicació (gràcies Laura!).

Cristóbal Saavedra

 

20161018_121003

20161018_123800

20161018_133118

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*