Visita al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona

El passat divendres 9 de desembre de 2011, els alumnes de 2n de Batxillerat científic d’Stucom vam anar al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. L’objectiu de la visita era endinsar-nos més en el món de la investigació científica i concretament en la investigació del DNA. Allà ens va rebre la responsable de comunicació i ens va explicar com funciona el món de la investigació en general i, més concretament, en el centre.

Tot seguit, vam dividir-nos en grups, ja que el grup gran estava format per un nombre de persones massa elevat, i vam fer un recorregut pel centre. La primera etapa  va consistir a realitzar, alumne per alumne, la separació del DNA de la resta de la mostra, per tal de poder treballar posteriorment amb aquest material genètic. L’experiència va estar molt bé, ja que es va convertir en una activitat molt més dinàmica que la que pot ser simplement anar a visitar un centre de recerca i els alumnes vam poder entendre de pròpia mà  què és treballar en un laboratori i el que això implica.

Acte seguit, ens vam dirigir a una sala tècnica on es trobaven instal·lats els servidors on queden enregistrades totes les dades en format digital pertanyents al centre, fent possible així l’accés a tots els usuaris a través d’aquesta Ethernet. Aquesta sala disposava, a més, d’un sistema de refrigeració subterrani per climatitzar l’habitació.

Una vegada vam acabar aquesta activitat, vam poder parlar amb el Cap de Departament, el biòleg rus Fyodor Kondrashov. Amb tan sols 32 anys, és una promesa en el món de la investigació. El seu treball ha estat molt ben valorat i ha aconseguit publicar cinc vegades a la revista de més prestigi en el món de la ciència i la medicina, la Nature. En Fyodor ens va explicar, amb les seves paraules, la seva manera d’estudiar el DNA, els problemes que en sorgien i com es podia aconseguir realitzar la tasca que ells realitzen al CRG.

Finalment, tots els alumnes ens vàrem tornar a agrupar i el CRG tingué la cortesia de preparar-nos un aperitiu abans d’acomiadar-nos. La responsable de comunicació del centre ens va agrair la nostra visita i l’interès mostrat, desitjant alhora que el proper curs, els alumnes d’Stucom tinguin la mateixa oportunitat que hem tingut nosaltres.

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*