VISITA A L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

El passat 4 de març els alumnes de segon curs del Grau Superior d’Administració i Finances van visitar l’Agència Tributària de Catalunya. La visita va consistir a conèixer les instal·lacions i posteriorment en una presentació.

Ens va rebre el cap de Protocol de l’Agència Tributària que va informar-nos del trasllat de l’Agència Tributària al Passeig de la Zona Franca.

Quan entrem ens trobem en una gran sala, on a recepció s’agafa torn segons els motius pel quals s’ha vingut.

Ens va informar d’una novetat: els impresos dels formularis ja no s’han de comprar i podem accedir-hi a través de la pàgina web de l’Agència. Al costat de la gran sala n’hi ha una altra amb taules per a una atenció personalitzada. L’Agència pot adaptar aquesta sala segons les necessitats d’atenció al client, com és en el període de la Declaració de la Renda. A continuació ens van fer la presentació.

En una primera part ens va explicar l’estructura financera, els tributs i dins dels tributs la diferència entre impost, taxa, contribució especial i que no s’han de confondre les taxes amb els preus públics.

A la segona part ens vam centrar en l’agència tributària, la llei de creació, l’organigrama, els tributs que gestiona, la seva estratègia, la xarxa d’oficines i el projecte de futur.

L’última part va versar sobre els tipus de formularis de presentació.

Carlos Mingote i Xavi Pagès

dsc_0003 dsc_0005 dsc_0007 dsc_0012

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*