Sense descans no hi ha millora. Xerrada del psicòleg i esportista Oriol Mercadé

Els alumnes de 2BAT, acompanyats pels professors Joan Zarzuela i Jaume Torres, van assistir a una xerrada col·loqui sobre com aconseguir un adequat rendiment en els estudis; preparar bé la selectivitat i aconseguir l’èxit al final d’aquesta etapa d’estudiant.

Oriol Mercadé Canals, psicòleg, màster en psicologia esportiva i màster en medicina del son, a més d’atleta de proves d’ultra resistència, va exposar la tesi de com aplicar al rendiment acadèmic la psicologia de l’esport.

Com a fil conductor la Motivació amb majúscula, ja que la persona motivada desenvolupa una enorme força de convicció en tot el que fa. Si la tenim, si tenim el perquè és més fàcil trobar el com, la manera de tirar endavant amb èxit. Per això va explicar com es preparen els esportistes, especialment en aquelles disciplines de més complexitat i que demanen grans esforços, tant físics com psicològics.

En aquesta línia va insistir en un dels punts fonamentals: saber descansar. «Sense descans no hi ha millora».

Tant en els esportistes com en els estudiants davant reptes que exigeixen un gran esforç, com pot ser la Selectivitat, és bàsic saber recuperar-se, tant físicament com psicològicament.

Per això cal descansar, dormir bé.

En aquest sentit va comentar detalladament tant les conductes associades al son com les dissociades al son.

Com a exemples, davant la dutxa tèbia, no mirar la TV; sopar aviat i no preocupar-se; posar-se el pijama i no discutir; llegir sí, però estudiar, no. I així un llarg etc.

Va ser una xerrada molt adequada en aquest començament de curs per als alumnes de 2BAT, que tenen per davant un curs molt exigent i el repte de la Selectivitat.

Àngel Morán
 

 

 

DSC_0017 (Large) DSC_0023 (Large) DSC_0028 (Large) DSC_0025 (Large)

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*