Seminari ESIC

El dia 14 de desembre  la classe de Marketing de la tarda va visitar la primera escola de marketing de l’Estat fundada fa uns vuit anys: l’ ESIC (Business and Marketing school).  Acompanyats per la professora d’Stucom Patricia Gil i pel professor  Joaquim Carbonell de l’ESIC, vam asistir a una sessió molt participativa de quatre hores en la qual vam poder observar la metodologia que duen a terme els alumnes del centre.

Una sessió si més no molt entretinguda, divertida i plena de debats interessantíssims relacionats amb tot el món del marketing i el neuromarketing.

Primerament vam introduir-nos definint entre tots marketing com una disciplina basada en diverses ciències i en la forma d’aplicar-les al món de la gestió que afecten a tot tipus d’organitzacions (socials, públiques, amb ànim de lucre, sense….).Com que no és una ciència exacta es pot definir de diferentes formes i treballar-la arribant als mateixos objectius per mitjà d’un munt de vies diferents, deixant fluir la creativitat.

Seguidament i després d’una mica de teoria vam estar gran part de la sessió centrats en el reportatge de TV3 del Neuromarketing, del qual tant s’ha parlat i amb el qual vam poder disfrutar a la classe de la professora Encarna Amorós dies després de l’emissió.

A la mitja part vam decidir fer un descans per  poder pendre l’aire. Vam ser convidats a unes pastes i uns sucs (cortesia de l’ESIC) que ens van anar molt bé. Per últim, vam començar a parlar sobre els nostres projectes de síntesi del segon trimestre. Vam demanar consells al professor Carbonell sobre la seva visió respecte de les nostre idees. Va quedar molt sorprès per la creativitat i la imaginació de la classe i això ens va motivar per a la realització dels treballs.

M’agradaria finalitzar l’article amb dues frases i una pregunta  que poden incitar al debat o a la reflexió:

-El marketing no és bo ni dolent…tot depèn de com s’utilitzi. Aquí es quan entra en joc l’ètica.

-El marketing no crea necessitats, les necessitats sempre han existit, el que fa el marketing és satisfer-les (necessitat: comunicar-se/ el marketing produeix nous sistemes de comunicació: mòbil, internet, xarxes socials, etc…).

– Què és i on són els limits de la manipulació?

 

 

 
Jessica Zaragoza Castillo

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*