Presentació dels alumnes esportistes d’STUCOM

Un curs més Ramon Abad i Pedro Peña van presentar els 32 alumnes que aquest any participen en el Programa per a esportistes.

Xavi Camí, com a director del Centre, els va animar a aprofitar aquesta oportunitat de compaginar els entrenaments, la competició i els estudis de cara a la seva formació. Els va fer veure que, d’alguna manera, són alumnes exemplars en haver de compaginar moltes hores d’entrenament amb les classes i els estudis, atès que disposen de molt menys temps que un «alumne normal».

Per la seva banda Ramon Abad els va parlar de la cultura de l’esforç, cosa que l’esportista de nivell sap entendre ja que està acostumat a la competició, a tenir una mentalitat guanyadora basada en l’esforç i el sacrifici. Un altre tema important comentat va ser l’actitud. En certa manera l’esportista de nivell ha de tenir una bona actitud, molt positiva, dins i fora de classe, de treball i d’atenció, perquè d’aquesta manera el professor pugui flexibilitzar el tracte acadèmic a l’alumne esportista, amb el objectiu que pugui compaginar estudi i esport.

El Ramon els va deixar ben clar que aquesta flexibilitat no significaria «regalar» notes. Es tracta d’ajudar-los, de facilitar-los el treball i l’estudi adequant-los a les seves circumstàncies d’entrenaments i competicions. En aquesta línia es va comentar la importància de la puntualitat i d’avisar amb raonable antelació quan es faltarà per una competició, per exemple.

Se’ls va fer veure que Estudi, Entrenament i Competició han d’estar al mateix nivell d’importància, al mateix nivell d’exigència i dedicació.

Per acabar, la nota simpàtica va ser la presentació que van fer als trenta-dos alumnes esportistes de nivell.

Es va veure molt waterpolo, futbol i ballet. També vam veure a una tiradora d’arc i una «heroïna» que s’anima a competir en el món del motor.

Departament d’Esports

 

 

DSC_0006 (Large) DSC_0008 (Large) DSC_0013 (Large)

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*