La Geología al laboratori

El dimecres dia 30 de novembre els alumnes de Ciències de la Terra i del Medi
Ambient van visitar les instal·lacions de la facultat de geologia de la Universitat
de Barcelona. L’objectiu de la sortida era conèixer de quina manera estudien
els geòlegs les roques en el laboratori, extraient tota la informació possible
d’elles.

 

 

L’Antonio Domínguez, professor de la facultat, ens va rebre i ens va mostrar les dependències on es recullen i es treballen les mostres de roques que arriben per a ser estudiades. El servei de tall, on es tallen en trossos més petits amb unes serres força impressionants. El de làmina prima, on s’acaben de tallar i polir fins a les mides adequades per a ser observades amb lupa o microscopi.
La litoteca, on es guarden mostres d’arreu on ha treballat el personal de la facultat i que sembla una immensa biblioteca de roques. I finalment l’aula de
treball.

Va ser en aquesta darrera on l’Antonio ens va fer una explicació dels diferents tipus de roques que es poden trobar al planeta i, posteriorment, ens va ensenyar a veure els detalls importants que estan amagats a les roques. Vàrem poder utilitzar les lupes binoculars per determinar les característiques més importants d’algunes de les mostres que ens tenia  preparades.

Esperem que les lliçons apreses en aquesta sortida ens facin entendre millor el treball dels geòlegs i la seva importància en la societat actual.

Cristobal Saavedra

Departament de Ciències

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*