La Fundació Escó a Stucom

La María José, treballadora de la Fundació ESCÓ, va parlar a l’alumnat de segon de Batxillerat amb la finalitat de donar a conèixer  aquesta Fundació i requerir-los perquè col·laborin com a voluntaris al Menjador al Casal d’Estiu, per atendre diversos centenars de nens del Raval.
En dos torns i acompanyats pels professors Jerónimo Sánchez, Jaime Heredero i Glòria Roqué, els grups de segon van escoltar  la xerrada. En un primer moment se’ls va explicar la història social i la idiosincràsia del barri del Raval i el seu greu  deteriorament, que va culminar a la dècada dels 80 del segle passat.

Com que el 47% de la població del Raval és d’origen estranger i que la seva densitat és elevadíssima, s’entén la problemàtica de la gent i els grans esforços que es duen a terme per a la integració dels seus habitants. És en aquesta dinàmica  on entra la Fundació ESCÓ.
La María José va explicar els diferents programes que es duen a terme, especialment l’atenció a la dona i a les famílies. Hi treballen, a més del personal contractat, uns 119 voluntaris que van atendre a 709 persones i unes 979 van ser beneficiades.

Van parlar també dues alumnes i un alumne, voluntaris del curs passat, que van explicar la seva experiència.

Acabada la xerrada els alumnes i les alumnes interessats es van quedar amb la María José per apuntar-se com a voluntaris, uns al Menjador i altres a l’Esplai de la Fundació.

 

2

3

4

5

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*