Fa 100 anys… Troballa del bust de Nefertiti, reina d’Egipte

Nefertiti, la bella ha arribat

 

 

 

 

 

 

  El 6 de desembre de 1912, un grup d’arqueòlegs alemanys dirigits pel professor Ludwig Borchardt va trobar a l’excavació realitzada al taller de l’escultor Tutmose, a l’antiga ciutat d’Amarna (Egipte), una peça d’art única.Es tractava del bust de la reina Nefertiti.A la imatge li faltava la incrustació de la pupil·la de l’ull esquerra i alguns petits fragments de les orelles, però aquests petits detalls no van impedir que els arqueòlegs s’adonessin que estaven davant d’una de les obres més excepcionals de l’art egipci i també davant d’una de les dones més belles del món.
Edat:3.500 anys
Mida:50 cm.
Lloc de naixement: Amarna (Egipte)
Adreça actual:Neues Museum (Berlín)
Nickname:
 «La bella ha arribat».

 

Sabies que…?

 

> … el seu nom vol dir, en egipci antic, «la bella ha arribat«.

> …per treure-la d’Egipte i emportar-se-la a Alemanya, es diu que els arqueòlegs la van embrutar de fang i la van fer passar per una peça de poca importància.

> …durant la II Guerra Mundial, els nazis la van amagar dins d’unes mines de sal perquè, amb els bombardejos, no patís desperfectes.

> …Adolf Hitler estava tan fascinat per aquesta escultura que va escriure: «Un dia faré construir un nou museu egipci a Berlín. Hi somio. A dins hi aixecaré una gran càmera coronada per una volta i al centre hi serà Nefertiti. Mai no renunciaré al cap de la reina«.

> …contemplar-la produeix una sensació de serena placidesa. Si un dia vas de viatge a Berlín, vés a visita-la.

 

Pepa Maymó

Acerca del autor

One comment on “Fa 100 anys… Troballa del bust de Nefertiti, reina d’Egipte

  1. Caram, no en tenia ni idea que Nefertiti hagués estat protegida per els nazis ni que Hitler volgués construïr un museu dedicat a ella…
    Interessant article, digne d’algú que es dedica a buscar fets amagats de la història per treurel’s a la llum.

    Cesc

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*