Esquiada en los Alpes – Val d’isere

Esquiada en los Alpes – Val d’isere

Semana Blanca

Els Preparatius
ANEM ALS ALPS “SPACE KILLY (TIGNES – VAL D’ISERE)”

Després de la reunió del dijous 28 d’octubre, hem decidit per votació i amplia majoria anar a l’estació d’esquí de Tignes, als Alps.

Tignes és una de les destinacions més famoses per esquiar als Alps. Les raons són múltiples: juntament amb Val d’Isère formen el Espace Killy, un dels majors i millors dominis esquiables del món; és una estació molt alta amb unes excel·lents condicions de neu; ofereix alguns dels millors Fora Pistes del món.
El Space Killy, que enllaça Tignes amb Val d’Isere gràcies a 300 km de pistes, està servit per dos funiculars i 102 remuntis mecànics amb una capacitat de 135.615 esquiadors a l’hora. La seva consagració olímpica data de 1992, en les disciplines de l’esquí acrobàtic i artístic. Disposa de cinc pobles:

 

La Sortida

El sábado 15 de marzo, a las 7 de la mañana los estudiantes de los cursos de bachillerato, acceso y cfgs, fuimos a esquiar a  la estación francesa de Val d’isere – Tignes.

Después de un largo viaje llegamos al pueblo de Val d’isere y nos alojamos en unos apartamentos llamados “Les Jardins de la Balme”. Eran acogedores y prácticos ya que estaban cerca de las pistas de esquí.La estación de esquí era inmensa, constaba de 300km de pistas entre los dos valles. El pico más alto de la estación es “Le Grand Motte”, alrededor del cual se apreciaban toda una serie de relieves montañosos que dibujaban un paisaje maravilloso. Por otra parte en la estación había un pequeño balneario con unas piscinas termales, en las cuales los esquiadores se recuperaban de una dura jornada de esquí.La semana blanca ha pasado demasiado rápido para los amantes del esquí, esperemos que llegue pronto el 2012 para poder repetir la experiencia.

Tignes-Vall d´Isere

 

El passat dissabte 5 de març els alumnes de Stucom que havíem decidit anar a esquiar ens trobàvem tots davant de la porta del centre, preparats pel llarg viatge que ens esperava i que tenia com a destí Tignes-Vall d’Isere. Havia començat la setmana blanca i tots estàvem disposats a gaudir d’aquella experiència que se’ns presentava.

Vam arribar-hi el dissabte a la nit, el viatge d’anada havia durat tot el dia i estàvem completament cansats. Després de passejar-nos una bona estona pel poble, perquè no trobàvem els apartaments, per fi els vam localitzar i ens vam poder instal·lar. Era molt tard i de seguida ens vam ficar al llit, perquè la son s’estava apoderant de nosaltres i érem conscients que calia descansar, ja que ens esperaven uns dies d’esquí impressionants.

Al llarg de tota la setmana vam poder gaudir d’un temps i unes condicions d’esquí ideals. Cada matí ens llevàvem molt d’hora perquè volíem ser els primers a arribar a les pistes i ens preparàvem el dinar, perquè sabíem que no tornaríem als apartaments fins a la tarda. Un cop al capdamunt de l’estació es formaven diferents grups i tots anàvem a esquiar. Hi havia gran quantitat de pistes, de tots els nivells, i també un snowpark on els més agosarats s’atrevien amb alguns salts.

A l’hora de dinar tots ens reuníem al lloc on els professors (la Teresa Gallego, el Xavi Camí i el Joan Zarzuela) havien decidit i recuperàvem les forces. Estàvem una estona descansant i després continuàvem esquiant, i descobrint nous indrets per on baixar.

Al llarg de la tarda tots anàvem tornant als apartaments on acabàvem de passar el dia. Un dels dies a la nit vam anar a veure el Barça-Arsenal i, tot i que la por de perdre estava a flor de pell, vam acabar guanyant. A més a més, una tarda també vam passar per un balneari que hi havia a peu de pistes, perquè no vam poder resistir-nos a la temptació.  En conclusió, vam passar una setmana blanca en una estació digna de recordar.

 
 
     
     

Mª Teresa Murcia Oliveras

2 BAT 2

Acerca del autor

One comment on “Esquiada en los Alpes – Val d’isere

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*