El Dia de les Arts a STUCOM

Els alumnes protagonistes a la Festa de Sant Jordi

Una edició més de la Diada de Sant Jordi, aquest cop amb un protagonisme més destacat per part dels alumnes. A l’antiga capella, ara reconvertida en aula, de la Universitat de Barcelona els alumnes i les alumnes de Batxillerat acompanyats per professors i tutors van protagonitzar la Festa literària per excel·lència de Catalunya.
Va començar l’acte amb la benvinguda i presentació per part de Xavi Camí, director d’STUCOM. Es va referir al valor cultural d’aquesta tradició catalana, la importància de participar en els diversos concursos i compartir els valors culturals i tradicionals de la Diada de Sant Jordi.
Tot seguit, Glòria Roqué que va oficiar de conductora de l’acte, va presentar els professors Jordi Pérez i Carlos Andrade que van presentar el concurs literari i van lliurar els premis als dos alumnes guardonats. En prosa el premi va ser per a  Roger Pou i en l’apartat de poesia el guardó va ser per a  Betlem Duarte. Tots dos van llegir les seves composicions davant l’auditori, amb gran èxit.
La lectura de Betlem -Poesia- va tenir la seva continuïtat amb la interpretació poètica acompanyada de música per part de Byron Bravo i les alumnes Alexandra Magrià i Irene Zamora, ambdues de 1r de Batxillerat. La peça es titula «La poesía es un arma cargada de futuro» de Gabriel Celaya.
 

Treballs de Recerca
Acabada aquesta interpretació, la Glòria va donar pas a l’acte de presentació dels millors «Treballs de Recerca» d’aquest curs.

La presentació va anar a càrrec del professor Jaume Torres, que va destacar el valor dels treballs guardonats, pel seu rigor i alt nivell acadèmic. En aquest sentit es va animar als alumnes i les alumnes de 1r de Batxillerat perquè es dediquin amb motivació i esforç en els seus respectius treballs iniciats aquest curs.
La primera exposició la va realitzar l’alumna Yinjun Shao, de 2BAT4. El seu treball «Viatjant a través de la moda» va tenir com a tutora la professora Ana Guillén. Després va venir Maria Pérez, de 2BAT4, amb el seu treball «From Greed to Fear», dirigit pel professor Eduard Mirapeix. En tercer lloc les alumnes Júlia Manero i Ariadna Antolín, de 2BAT2 van exposar el seu treball «La paràlisi cerebral infantil no es frena», dirigit pel professor Josep Bernadó.
Seguidament Laura Agulló, de 2BAT4, va exposar el seu treball, sota el títol «Anàlisi de les AA.CC. del s.XXI. Comparació d’aquestes entre el s.XX-s.XXI i evolució del concepte d’addicció en les darreres èpoques «. El Treball va ser dirigit pel professor Juanjo Sánchez. Per la seva banda Alba Núñez i Carla García, de 2BAT2, van presentar el seu Treball «Reproducció assistida, una nova manera de crear vida» dirigit pel professor Manel Sans.
Per acabar aquesta part de l’acte, l’alumna Maria Pairó va presentar el seu Treball «A un cop d’ull» sobre la visió dels animals, animada per la seva vocació de veterinària.
Totes les exposicions van ser molt aplaudides, en un gran ambient, dins d’un marc arquitectònic espectacular com són les parets i vitralls, a més del sostre amb els seus llums de l’antiga capella universitària.
 

Segona part
Novament la Glòria a l’estrada per donar pas al professor Guillermo Rodriguez, responsable del Taller de Música, per amenitzar el temps amb dues peces musicals.
Tot seguit es va passar al Concurs «L’Art de la Fotografia, presentat pel professor Manel Sans.

En els seus tres apartats Retrat, Natura i Detalls es van anar projectant les millors fotografies.
En Retrat l’obra premiada va ser «Èxtasis» de l’alumna Laura Pujol; en l’apartat de Natura el premi va ser per a la fotografia «Seguint l’instint» de l’alumna Meritxell Marcos i, per acabar, a Detall l’alumna Mariona Bouzou es va endur el guardó amb la fotografia «Màgia de la llum». El pas de les fotografies va ser ovacionat pels alumnes entre rialles i complicitats, amb la idea d’apostar per la fotografia guanyadora.
 

Els vídeos, el clímax de l’acte
I, per fi, es va arribar al moment més divertit i intens d’aquest acte de Sant Jordi. Glòria Roqué presentava L’Art de l’Audiovisual, cinc vídeos que van ser el més destacat de la jornada cultural i on hi va haver més implicació i protagonisme dels alumnes.
Aquests cinc magnífics van ser «Location»; «Girls»; «Uni … que uni»; «Després de 84 anys» i la bomba «El Karma Occidental» de l’alumne José Mª Revelles. Un vídeo intens, divertidíssim, amb ritme, trepidant i ple de gràcia. Va emportar-se l’ovació del matí i un José Mª amb aplom i gràcia va explicar com es va dur a terme el vídeo.
Per acabar Joan Zarzuela, Cap d’Estudis, va clausurar l’acte recordant la importància d’aquesta tradició literària i cultural que es du a terme, any rere any, amb l’esforç i el treball tant d’alumnes com de professors.
L’acte es va tancar amb «L’Art de Fer Música» presentada pel professor Guillermo Rodriguez, amb la intervenció de les alumnes Laura Gándara i Ariadna Costa d’1BAT2, que van cantar, de manera genial, una peça musical.
Un dia de Sant Jordi memorable i on l’alumnat va ser protagonista d’una manera molt especial. Un format que va triomfar.

Àngel Morán

 

Fotografíes finalistes natura

 

Fotografíes finalistes detalls

 

Fotografíes finalistes retrat

 


 

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*