CRÒNIQUES DEL TORNEIG INTERNACIONAL

7 d’abril
Avui ha estat un gran dia per a la gent de Stucom. Comença el 14è Torneig Internacional d’esports. Aquest any se celebra a Polònia, concretament a Grodzisk Mazowiecki, un poble que se situa a pocs quilòmetres de Varsòvia. Stucom comptava amb un equip de futbol i un altre de bàsquet més els entrenadors i el reporter. Aquest matí els han citat a la una a l’Aeroport del Prat per tal de poder seguir l’horari i evitar retards. Un cop reunits han facturat les maletes i després s’han hagut d’esperar dues hores aproximadament que l’avió de la LOT estigués a punt per obrir les portes. Cap a tres quarts de quatre de la tarda ha tingut lloc l’embarcament i a les quatre s’han enlairat. Després de quatre hores d’un viatge fatigant, els participants de Stucom han arribat a Varsòvia plens d’entusiasme on els ha rebut una de les encarregades del Torneig, Barbara Samociuk, i la seva reportera. Allà també s’han reunit amb l’equip francès que ha arribat j ust després de Stucom. Tots junts han anat amb autocar cap a l’hotel on han pogut gaudir d’un bon acolliment just abans de sopar. Després de sopar, Stucom s’ha reunir en un dels menjadors per tal de preparar-se per al dia següent, la inauguració del torneig.

8 d’abril
Aquest matí, els alumnes de Stucom a Polònia s’han reunit a les vuit per encaminar-se en autocar cap al pavelló esportiu de Grodzisk per fer la gala d’inauguració d’un torneig internacional anual més. Hi han vingut les autoritats, l’alcalde i tots els representants de cada centre participant. Fins i tot, un grup de músics vestits amb uniformes ha tocat un parell de vegades per acompanyar la cerimònia. Mentrestant, deu components de cada centre han desfilat amb la bandera del seu país.
Un cop acabada la cerimònia i el repartiment de plaques del torneig, els equips de futbol i voleibol se n’han anat als seus respectius estadis. Els de bàsquet s’han quedat i ha començat el campionat. Stucom ha jugat dos partits. Ha perdut contra un equip italià (Maligniani), però n’ha vençut un de polonès (ZR Nr1 Polska). Amb una victòria és suficient per classificar-se per a les semifinals de dijous en què s’enfrontarà amb Itàlia novament, Eslovènia, i el segon equip polonès. Acabada la primera sessió del Torneig, Stucom ha tornat a l’hotel per fer un descans merescut i per preparar el gran tour per Varsòvia de dimecres.

9 d’abril
Avui els components de Stucom han descansat un dia de torneig i han visitat Varsòvia. Esmorzats i preparats, s’han encaminat cap al centre de la metròpoli i han baixat a La Plaça del Palau de la Cultura. Tots els components del torneig han fet un recorregut des del palau fins al centre del nucli històric, on han vist edificis renaixentistes, barrocs i del S XVIII, l’antiga muralla de Varsòvia i l’ajuntament. Allà, després de 15 minuts de descans, han agafat els autobusos turístics i han fet un segon recorregut per la zona de “La revolta de Varsòvia de 1944”. Acabat el recorregut, després d’uns altres 40 minuts lliures, han tornat a l’hotel.

10 d’abril
Aquest és el dia més important per a Stucom. Avui, es juga la segona i última sessió del Torneig Internacional. Stucom, després d’haver esmorzat abundantment per agafar forces, s’ha encaminat cap el pavelló. Dos partits més s’han jugat avui: Stucom ha perdut el seu partit cap a la gran final contra Percoto, però ha vençut contra ZR Nr2 Polska la seva oportunitat d’emportar-se un trofeu a casa. El vencedor final ha estat Malignani. El torneig ha acabat a les quatre i els participants han tornat a l’hotel per descansar abans de tornar per a la gala.
Cap a quarts de sis, Stucom s’ha reunit al Kulturescentrum per a la gala d’entrega de premis. Després de veure diversos balls i una exhibició d’arts marcials, Stucom ha rebut el seu trofeu a la tercera posició en bàsquet. Després d’això, s’han pronunciat discursos d’agraïment a tots els participants i s’ha anunciat el lloc on se celebrarà el 15è torneig: Croàcia.
Amb el trofeu a la mà, Stucom amb la resta de centres ha anat a l’institut de Powiat Grodziski per fer un sopar de comiat. Acabada la festa, Stucom ha tornat a l’hotel a fer les maletes i a començar a esperar el següent torneig.

Dept. Esports

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*