Crònica de la graduació

 
Ceremonia de graduación 2011-2012

El pasado viernes, día 15 de junio, tuvo lugar la ceremonia de graduación de la promoción 2011 – 2012. En esta ocasión se cambió de escenario y el acto se desarrolló en la Estación del Norte, dentro de un marco de claro sabor decimonónico.

Presentado y conducido  por el profesor Juanjo Sánchez, la ceremonia fue presidida por Mª Cinta Camí y  Xavi Camí, y los jefes de estudios Joan Zarzuela, Rafa Ruiz y Jerónimo Sánchez.

Comenzó el acto con la actuación del alumno Victor Fors, con un monólogo que hizo reir a todos los presentes. Esto dio paso a la actuación musical de “Bryan Cabanillas”, para a continuación escuchar las palabras de bienvenida por parte de la Dirección del Centro.

En un segundo momento vino el parlamento de los tutores de Grado Medio, representados por José Luís Álvarez y la entrega de diplomas a los alumnos/as de este Ciclo. Tras la actuación musical del “Grup Stucom” vinieron las palabras de Blas Marcos, en representación de los tutores /as de los Ciclos Superiores y la entrega de diplomas a sus alumnos/as.

Con la actuación de Carlos Saguid & Daniel Tolentino se dio paso a la intervención de Jordi Pérez, en representación de los tutores/as de Bachillerato y la entrega de diplomas a sus alumnos/as. Esta parte acabó con la actuación de Sheila Ortega & Guillermo Rodriguez.

Acabados estos actos vino la despedida por parte de la Dirección, para pasar a la presentación de la Fundación Vicente Ferrer. Como colaboradores, todo STUCOM participó en el sorteo de una camiseta del Barça para recaudar fondos para dicha Fundación.

Para acabar la fiesta hubo un aperitivo y luego baile hasta las 11.00 de la noche.

 

Angel Morán

Dept. Humanidades.

 

 

 

El divendres 15 de juny a les set de la tarda es van obrir les portes del vestíbul de l’Estació del Nord per rebre els professors d’STUCOM i els alumnes que s’havien de graduar, acompanyats per amics i familiars.

L’acte de graduació, presidit pels subdirectors Xavi i Maria Cinta Camí, i pels caps d’estudis Rafa Ruiz, Jerónimo Sánchez i Joan Zarzuela, es va iniciar amb un monòleg de l’estudiant de primer de batxillerat Victor Fors, que va aconseguir aixecar centenars de rialles. Tot seguit una sèrie de professors van dedicar unes paraules als alumnes que es graduaven. El lliurament de diplomes va estar acompanyat amb cançons del grup musical i amb una peça de piano original d’en Bryan Cabanillas, ambdues actuacions molt aplaudides. Cal recordar a la professora Teresa Gallego, la jubilació de la qual va causar moltes emocions entre els assistents.

Un cop finalitzat el lliurament  de diplomes, els encarregats de l’organització van preparar  la sala per a un “pica-pica” i,  ja de cara a la nit, el recent graduat Joan Figueras es va encarregar que amb la seva música tothom es divertís. El final d’aquesta cerimònia va significar per als alumnes la fi d’una etapa, però alhora també va significar el començament d’una de nova.

Lidia Sierra Conte.
1 BAT 3.

 

 

ENQUESTES

            PARES:

–          Avui és un dia per estar orgullosos dels vostres fills, què sentiu pensant que ja són batxillers?

1)      Penso que han donat un pas molt important a la seva formació i que tot el que han après aquests anys els serà de gran ajuda per al seu futur.

2)      Estic molt orgullosa de la meva filla, perquè tot i que és una noia que li costa estudiar, s’ha esforçat molt, i ara s’adona que ha valgut la pena!

3)      És clar que estem orgullosos, jo estic com si m’haguessin tret un gran pes de sobre. També sembla com si aquests dos anys haguessin passat molt de pressa, sembla que va ser ahir quan va començar a Stucom i mira!

–          Heu patit per ells, per la notes i per la Selectivitat, però això ja s’ha acabat, per ara…

1)      I tant que hem patit! Hem fet comptes i més comptes per trobar notes mitjanes i comparar amb notes de tall,… ja veurem si pot fer el que ell vol.

2)      Sí és veritat que per ara s’ha acabat, I que ara quan comenci cadascú amb l’opció que hagi escollit tornarem a patir, però ja se sap que quan tens fills és el que toca, i això no s’acaba mai.

3)      He tingut la sort  que els estudis han anat molt bé i no hem hagut de patir massa, però  el que passarà a la Universitat no se sap mai, esperem que tot continuï com ara.

–          Us ha agradat la cerimònia de graduació que ha organitzat l’escola?

1)      Ha estat molt bé, perquè hi ha hagut una mica de tot, la part seriosa del discursos, més cultural del piano, hem rigut amb el monòleg, … molt bé.

2)      Per a mi ha estat molt emocionant, penso que aquest dia el recordaré sempre, i que tothom s’ho ha passat molt bé.

3)      Ha estat molt entretinguda, hem pogut plorar i riure, i el pica-pica estava molt bo!

ALUMNES:

– Mirant enrere , com definiries aquests dos anys de Batxillerat passats a Stucom?

-Quan vas començar Batxillerat , com t’imaginaves aquest dia en què per fi s’acabaria aquesta etapa?

– A partir d’avui es tanca una etapa i en comença una altra per a tu i el teu futur . Quins són els records més entranyables que tens d’aquests anys?

Què és el que trobaràs més a faltar ?

– Com penses celebrar la teva graduació ?

Cesc Farré Busquets

Els definiria com uns anys inoblidables,  on he conegut gent molt especial. És, a més, una època de molts canvis en la vida de l’adolescent i Stucom m’ha ajudat molt a fer aquest canvi amb èxit

Quan ets a primer o a principis de segon desitges acabar el batxillerat i entrar a la universitat, fer-te gran. Però el dia de la graduació va ser molt nostàlgic, ja que Stucom ha estat una gran família. Al cap i a la fi és l’última etapa en què la relació alumne-professor és més directa, i crec que ho trobaré a faltar.

De records me n’enduc molts. Destacaria les grans amistats que he fet, el gran viatge a Londres a primer de batxillerat, les jornades esportives guanyades i els dos tornejos internacionals. A, i els grans professors que he tingut

El que trobaré més a faltar serà el tracte alumne-professor que he dit abans. Com ja he dit, Stucom ha estat la meva segona família.

El dia de la graduació serà un dia especial per molts motius:

En primer lloc perquè és el teu primer dia de «llibertat», ja ets a l’estiu, un dia després d’acabar la selectivitat i haver deixat els nervis, les tensions i les preocupacions enrere.

Ja no ens haurem de preocupar per si hem estudiat suficient o si ens sabem bé els factors a considerar de la columna trajana.

Per altra banda serà un dia molt nostàlgic, ja que serà possiblement l’última vegada que veiem a alguns amics i professors.

Serà un dia per recordar anècdotes, parlar, riure i celebrar que ja hem acabat dos anys de lluita i sacrifici.

Marc Riera Sabaté   

Dos anys intensos, on hem hagut d’estudiar molt, però també on hem fet noves amistats i conegut gent nova.

Doncs que ja seria lliure per fer el que m’agradava

Doncs records en tinc molts: de classes, de bromes, i sobretot de bon rollo. A més trobaré a faltar tot el que ha significat passar per Stucom.

La penso celebrar amb molta festa jajaja

Paulina Segura Oñate:

Los definiría como fugaces, se han pasado volando, pero he podido vivir tanto durante todo este tiempo…

Siempre hay recuerdos épicos como las clases con Ángel Morán cuando nos contaba sus batallitas, las empanadas mentales que nos hacíamos en mates con el Bernadó y sus maquinolas o cuando Toni Gregori te llamaba bleda y te hacía sentir un poco menos miserable por no entender ni una sola derivada.

Echaré de menos la rutina, quiero decir ya me había hecho a una idea y echaré de menos ver las mismas caras o a Andrés y Ramón saludándote cuando te cruzas por los ascensores.

Pienso celebrarlo por todo lo alto y con todos! Creo que es una noche que debemos recordar como entrañable, llena de anécdotas y sobre todo con mucho cariño.

Que nuestro paso por Stucom es polifacético, no sólo nos ayudan a asumir contenido, también intentan que seamos un poco menos bestioles como diría Bernadó

 

Enquestes de la graduació
1- Mirant enrere, com definiries aquests dos anys de Batxillerat a Stucom?

2- Quan vas començar el batxillerat com t’imaginaves aquest dia en què per fi s’acabaria aquesta etapa?

3- A partir d’avui es tanca una etapa i en comença una altra per a tu i el teu futur. Quins són els records més entranyables que tens d’aquests anys? Què és el que trobaràs més a faltar?

4- Com penses celebrar la teva graduació?

Alumne A

Han estat uns anys molt bons per a mi, amb moments d’esforç molt durs però també amb moments fantàstics al costat d’alumnes i professors.

No me l’imaginava, la veritat és que se m’ha fet molt curt

L’esquiada a 1r amb tots els meus nous amics entre d’altres, ho trobaré a faltar tot en general, l’escola, els professors…

Després de la cerimònia amb l’escola me n’aniré de festa

Alumne B

Inoblidables, dels millors anys de la meva vida

Me l’imaginava tal i com està sent un dia feliç però a la vegada trist pel fet que deixo aquesta escola.

No et sabria dir-ne cap en concret, trobaré molt a faltar les hores de consulta amb els professors que m’havien d’aguantar i la companyia dels meus amics a classe.

Me n’aniré de festa

Professor A

Per a mi aquests dos anys que he compartit han estat molt especials però gairebé totes les generacions són iguals encara així cada any trobo a faltar els alumnes que han marxat.

Me l’imaginava un pèl diferent però és clar que els altres anys no es realitzava a l’Estació del Nord.

El moment d’acompanyar-los a la Selectivitat sempre és un moment de satisfacció personal. Trobaré a faltar els alumnes, alguns més que d’altres, però a tots els trobaré a faltar.

En acabar la cerimònia m’acomiadaré de tots i me n’aniré a casa.

Professor B

Com tots els altres anys tot i que sempre són persones diferents però amb semblances d’una generació a l’altra.

Com l’any passat tot i que m’ha sorprès la participació d’alumnes de 1r

Tots han estat moments importants. Trobaré a faltar els alumnes que se’n van.

No ho celebraré perquè jo no em graduo

Pares A

Molt bons anys ,hem quedat molt contents de la preparació que ha rebut, i nosaltres l’hem vist molt content.

Més o menys com està sent.

El dia que el nostre fill anava cap a la Selectivitat. Trobaré a faltar les entrevistes amb els tutors ja que a la universitat això ja no es fa.

A casa no farem res però el meu fill ja ho celebrarà per la seva banda

Pares B

Una etapa molt maca per al nostre fill i nosaltres, ens ha semblat que el nostre fill ha quedat molt content d’aquesta etapa.

Igual a la celebració que estem fent, ens ha sorprès molt el sorteig de la Fundació amb la samarreta del barça.

El primer dia d’escola en el qual el nostre fill estava molt nerviós perquè portava tota la vida en una sola escola i era el primer any que canviava. Trobarem a faltar l’escola en si.

Farem un sopar especial amb tota la família.

Acerca del autor

One comment on “Crònica de la graduació

  1. Quan ets a primer o a principis de segon, desitges acabar el batxillerat i entrar a la universitat, fer-te gran. Però el dia de la graduació va ser molt nostàlgic, ja que Stucom ha estat una gran família. Al cap i a la fi és l’última etapa en què la relació alumne-professor és més directa, i crec que ho trobaré a faltar.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*