Coneix el teu Centre

Un curs més els alumnes d’STUCOM van ser receptors del ventall d’activitats que el Centre els ofereix durant els propers mesos.
En un escenari d’allò més acadèmic, l’antiga capella de la Universitat de Barcelona, el passat 16 de setembre, tot l’alumnat va rebre una àmplia informació per part dels professors Charo Quart, Christian Nieto, Pedro Porcuna, Glòria Roqué, Pepa Maymó i Ramon Abad.

Va iniciar la sessió Charo Quart que va fer referència als projectes educatius, que des de fa 14 anys fomenta STUCOM. Va explicar en primer lloc què és un projecte K1, que se centra en la mobilitat dels individus per millorar les seves habilitats i facilitar-los l’accés a una ocupació, amb un sistema d’estudi estructurat, una experiència laboral i la possibilitat de conèixer altres sistemes de treball.

Tot seguit va explicar el programa VETSWHOGETS, un projecte de mobilitat destinat als alumnes de grau mitjà d’Stucom que els permet realitzar pràctiques laborals a Malta. També va comentar el projecte Erasmus + K1, que permet que els alumnes realitzin pràctiques en empreses d’altres països durant un mínim de dos mesos i que millorin la seva fluïdesa en llengües estrangeres.

Així mateix es va referir a l’Erasmus + K2 Gain Time, projecte que se centra en el desenvolupament i els usos de la metodologia Flipper a l’aula. Tracta de desenvolupar, provar i implementar un enfocament innovador per als professors que, entre altres coses, proposa una millor explotació dels recursos de les TIC.

En aquest ordre de coses es van comentar altres projectes com Erasmus + K2 Euapps4us; Erasmus + K2 Visconti; Poolw-3 i altres projectes, activitats i intercanvis. Així l’intercanvi en una família amb alumnes d’Anglaterra, classes de repàs i preparació per a l’obtenció del First Certificate i BEC, Projecte de Joventut Erasmus i la Formació Dual, projecte becat pel govern alemany.
En aquesta fase la professora Charo Quart va presentar a Paula Peres, de la Universitat ISCAP, de Porto (Portugal), que col·laborarà amb STUCOM en alguns d’aquests projectes.

Projectes solidaris
Glòria Roqué va exposar els projectes solidaris que es duen a terme amb la Fundació ESCÓ del Raval i la Fundació Vicente Ferrer. Els alumnes d’STUCOM poden participar en les activitats que realitzen aquestes institucions al llarg de l’any. També es va convidar l’alumnat a participar del projecte de sostenibilitat que realitza el Centre.

D’altra banda Christian Nieto, com a responsable del Departament de Comunicació va convidar a tot l’alumnat a ser protagonista de les moltes activitats que es duen a terme, sent portaveus a les xarxes socials i altres canals de comunicació d’STUCOM com la revista Stucomania.

Pere Porcuna va presentar el Taller de Robòtica, una activitat que porta als alumnes a conèixer l’apassionant món dels robots. Va exposar els resultats d’aquesta activitat duta a terme el passat mes de juliol, que va servir d’invitació perquè l’alumnat s’animés a incorporar-s’hi.

Websèrie
Seguint el que es va fer el curs passat, Pepa Maymó va comentar com s’ha dut a terme la sèrie web, dirigida per l’actor Oriol Vila. Va presentar els/les alumnes de batxillerat que el curs passat van ser protagonistes i es van visualitzar dos episodis ja rodats.

Esport
Finalment i seguint la tradició, Ramon Abad, professor d’esport va exposar les moltes activitats esportives que STUCOM ofereix al llarg del curs. Va fer referència als campionats escolars de futbol, bàsquet i handbol, animant els alumnes perquè s’apuntin per formar els equips. També va parlar de la Jornada Esportiva del 16 d’octubre, acte tradicional del Centre, i del Torneig Esportiu Internacional del mes de març, que enguany se celebra a Barcelona i que acollirà uns nou centres escolars europeus. Per acabar va fer referència al «stage esportiu» del mes de juliol, on es duran a terme activitats aquàtiques.

Abans d’acabar aquest acte de presentació d’activitats, es va recordar la tradicional esquiada que es realitza al mes de febrer i que duen a terme Joan Zarzuela i Virginia Farré. Tot un ventall de possibilitats per a l’alumnat de STUCOM.

Àngel Morán

 

 

 

Acerca del autor

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*