Quim Escoda

Em dic Quim Escoda i des de ben petit he fet judo. Tinc 17 anys i durant aquest i els propers dos anys competiré a la categoria júnior. Com ja he comentat, ja han passat molts anys des de la primera vegada que vaig trepitjar un tatami, més o menys els mateixos des de la primera vegada que vaig tirar-me a una piscina. Encara que pot resultar estrany, fins fa dos anys he practicat tan el judo com la natació a alt rendiment, més o menys a nivell nacional. De fet va ser gràcies a la natació (C.N. Premià) que vaig descobrir l’existència de Stucom, tot i que al cap d’un temps també va ser el judo qui em va acabar d’informar sobre  aquest centre.

El fet de viure a Masnou va ser una de les principals traves que van aparèixer alhora de prendre la decisió d’estudiar a Barcelona. Però els d’avantatges que m’oferia aquest pla d’esportistes conjuntament amb el fet d’haver canviat de club a aquesta temporada em van ajudar finalment a decidir-me.

Canvi de club (del Masnou Aspa al Yawara), canvi de centre. Un inici en una vida nova, molt diferent a la que havia tingut fins el moment.

Referent a la meva carrera esportiva, podem diferenciar-ne tres etapes.

  • La primera, en la que vaig comença a competir més seriosament, coincideix amb els dos primers anys d’infantil (1er i 2n d’ESO). Va ser aquí on vaig participar en els meus  dos primers campionats d’Espanya (en judo: 7º en el primer, i 5º en el segon. Pel que fa la piscina, vaig poder participar també a un campionat a nivell estatal).
  • La segona etapa, els dos anys de cadet, van coincidir amb la meva priorització del judo davant la natació. És la etapa en la que he obtingut millors resultats: 3º al Campionat d’Espanya, conjuntament a altres podis a nivell estatal i 2º en el torneig internacional “Villa de Madrid”.
  • La tercera, en la qual estaré els proper dos anys, en podem destacar la participació en el Campionat d’Espanya (sense resultats, entre altres causes, per una lesió durant la fase preliminar).

About the Author