HUB, El Museu del Disseny de Barcelona

STUCOM visita la nova icona de Barcelona: el Museu del Disseny, l’Edifici HUB

(30 gener 2015)

Els alumnes del CFGS de màrqueting del centre STUCOM vàrem visitar el Museu del Disseny de Barcelona, juntament amb la professora Patricia Gil.

Inaugurat al desembre del 2014 per l’Institut de Cultura de Barcelona que s’origina a partir de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

QUATRE EXPOSICIONS

Exposició 1: Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural

La primera exposició busca crear vincles entre obres i creadors de diferents períodes i totes les disciplines, recull 2.000 obres de la col·lecció de disseny industrial, des de 1930 fins l’actualitat, i pretén explicar el motiu i de quina manera aquests objectes de la vida diària s’han convertit en patrimoni cultural.

Exposició 2: Extraordinàries. Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)

La segona exposició reuneix 1.200 peces i pretén aprofundir al visitant a un món de formes, tècniques on artesans han abordat les arts de l’objecte des de una perspectiva contemporània.

Exposició 3: El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)

La tercera exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, presenta 111 vestits, 52 estructures entre pantalles d’audiovisuals.

Exposició 4: El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)

La quarta exposició es un camí ple de records de la ciutadania que es veia reflexada en la cartellista.

Després d’una jornada molt intensa a l’edifici Hub, ens vam dirigir a «Els Encants».

El nou mercat va obrir les seves portes el dia 25 de setembre del 2014. Després de cinc anys quan es va prendre la decisió acordada per l’Ajuntament de Barcelona i els comerciants de traslladar-se al nou espai, ja ho podem visitar.

Situat a la confluència de l’avinguda Meridiana, la nova instal·lació es distingeix per la seva espectacular concepció arquitectònica. Vam descobrir per primera vegada aquest nou espai. Un mercat molt innovador on pots trobar allò més inesperat.

Així vam concloure la visita del divendres. Dos llocs molt especials de la ciutat condal, la ciutat de Barcelona. Hem pogut descobrir el futur cor de Barcelona, que deixa de tenir un caràcter provisional i adquireix el caràcter permanent.

Berta Requena García – CFGS G. Comercial i Màrqueting

About the Author