Emprendre: Aquesta paraula de moda

Eduard Mirapeix, profesor de centre, va ser particep de les Jornades d’Empresa d’aquets any  amb la seva ponencia “ Emprendre: Aquesta paraula de moda”, on va exposar y reflexionar sobre l’emprenedoría. L’objectiu global de les seves paraules? Coneixer el significat d’aquest mot qué tant de resó ha causat aquests ultims anys, i ensenyar-nos a d’emprendre d’una manera assenyada.

DIMECRES TARDA (23 de 25)En aquest cas l’Eduard ens va explicar el seu cas en el procés de l’emprenedoria, ja que ell està començant el seu propi projecte i de moment està en vies de desenvolupar-lo.

Ens va explicar que la idea del projecte de TRAINIK va sorgir en un Iron Man a Niça, ja que l’Eduard va veure una quantitat de gent de 30 a 50 anys del nord d’Europa que estaven disposats a embarcar-se en aventures esportives i no els importava pagar el preu que fós per al seu hobby o la seva afició.

El negoci que ens proposa  l`Eduard Mirapeix com a emprenedor es el de muntar una empresa d’entrenaments esportius o vacances esportives, amb itineraris especials, i una atenció exclusiva a l’esportista, amb tres esports al capdavant que son la natació, el ciclisme i el running.

Perquè aquest projecte? Doncs per que l’Eduard es un gran apassionat de l’esport, de la natació sobretot, ja que es l’esport que més ha practicat i que més domina.

DIMECRES TARDA (24 de 25)També es molt important emprendre en algun àmbit en el que coneixem el sector i ens agradi.

La marca Barcelona es un gran atractiu que em d’aprofitar com a locals ja que té molta tirada i de segur que vendre entrenaments esportius, vacances, i aprofitar el que tenim al voltant com a destí turístic suma.

Ens va posar una pregunta en el centre de la ponència que era  IDEA o ESFORÇ? Quina de les dues escolliríem alhora d emprendre?

Les dues, es molt important la idea però també es super important l’esforç alhora de lluitar per aconseguir el teu repte. Molts dels oients estàvem en el dubte de si IDEA o ESFORÇ i en el punt de vista de l’Eduard va quedar clar que la idea es molt important però que l’esforç era la clau per aconseguir l’èxit en tot i sobretot en emprendre un projecte nou.

L’Eduard ens explicava que ell sempre ha fet esport, que es soci del CNB, que l’esport es part important de la seva vida. Això ens diu que si volem muntar un negoci tenim almenys que tenir idea de que estem muntant i com es el sector i el client al que ens dirigim.

DIMECRES TARDA (22 de 25)Perquè ara ?

Els últims anys hi ha hagut un auge del running amb curses populars arreu, també la gent ha començat a anar mes en bicicleta i per últim la moda dels triatlons i ironmans que son propicis a que una aventura com la que ens proposa l’Eduard pugui sortir exitosa.

El públic objectiu també es propici a l’èxit ja que estem parlant de clients del nord d’Europa amb un bon poder adquisitiu que practica esport i amb moltes ganes de bon temps.

Amb qui ?

L’Eduard també ens va parlar dels companys de viatge, en aquest cas aquesta aventura la comença amb el seu cosí i amic, cosa que afavoreix una bona entesa i també té molt clar les persones que anirà introduint un cop el projecte estigui engegat i funcionant.

Assumir riscos?

Està clar que el risc quan emprens algun projecte hi es, però calculant mes a menys pots fer un pla sobre el que minimitzar el cop si arriba, i sobretot tenir clar quina es la quantitat aproximada que estàs disposat a perdre en el cas que vagi malament.

DIMECRES TARDA (25 de 25)Per acabar observem un moment l’Eduard i ens donem conte que es una persona formada en el mon de l’empresa, i en el món de l’esport a més de molts altres coneixements com l’experiència  al camp de l’ensenyament, i totes aquestes qualitats el fan candidat ideal a que el projecte TRAINIK  estigui en bones mans.

Ànims Eduard estem convençuts que aquest projecte serà un èxit.

Oriol Arqué – CFGS Marketing y Gestió Comercial

About the Author