Com crear la teva empresa

Josep Maria Baiget  es un professional amb una àmplia experiència en el que al món de l’empresa es refereix i així es com ens ho ha fet saber. Actualment es professor de l’escola de Marketing i Negocis d‘ESIC i anteriorment va ser també professor de l’escola Sant Ignasi Sarrià durant molts anys.

La conferència parlava de moltes coses però una d’elles era la formació que s’ha de tenir per a ser emprenedor o empresari en els nous temps.

En Baiget ens comentava que un empresari avui dia ha de ser una enciclopèdia, una persona amb molts coneixements per a posar-los en pràctica en el seu dia a dia laboral.

El factor humà també es molt important per a realitzar la tasca empresarial i de negocis, envoltar-se de un equip humà excepcional per a dur a terme la tasca de engegar un projecte.

També molt important la il·lusió que s’hi posi a l’hora d’estar en un projecte de emprenedoria i l’entusiasme per allò que comença. Investigació constant per arribar a l’excel·lència.

983660_10152474605155086_4373878824709325207_nTambé ens va donar a pensar que en aquests temps de crisis, els negocis que poden ser alternativa poden ser negocis que ajudin a fer la crisi mes portable, negocis com el NOSTRUM  que son franquícies que de fet donen menjar molt bé de preu per a poder estalviar, les persones que han de dinar a fora.

Important també el que en Baiget en va explicar del marketing mix, el marketing de les quatre p, product, price, place, promotion, cosa que pot servir alhora de muntar una empresa nova. Calcular la viabilitat de l empresa i el punt d equilibri.

Fer un pla d empresa abans per a tenir tots els factors controlats; també fer un anàlisi de mercat i per últim detall no oblidar se del famós D.A.F.O.: Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats de la empresa que volem crear.

També ens va recalcar que una persona avui dia ha de saber idiomes i relacionar se amb l’estranger i si hi ha crisi perquè no anar a treballar un temps a l’estranger.

Això si! Amb un contracte de treball des d aquí  ja que molts dels que han marxat de qualsevol manera ara ja estan tornant i no han trobat feina.10339650_10152474604750086_2797292783963717487_n

En Josep Maria Baiget ens parla sobretot de l’entusiasme de fer les coses i la il·lusió per a portar les a terme i sobretot el pla de viabilitat de les empreses que vulguem crear, ja que una empresa al final està feta per guanyar diners i d això es tracta….a part de per realitzar-se i enriquir se d’experiències.

També ens va fer raonar el quan pot ser un bon moment per a muntar l’empresa i que tot i aquests moments de crisi, es pot tirar endavant i sempre hi ha solucions per als problemes i reptes que ens sorgeixen. El millor de tot es la forma que té de transmetre’ns il·lusió i empenta com a missatge d’optimisme mes enllà de la situació poc encoratjadora del moment.

Ja per últim ens va comentar que abans de començar un projecte propi hi ha que valorar si estarem disposats a fer sacrificis per que un empresari ho es les 24 hores del dia.

Un emprenedor ho es constantment, llavors s ha d estar preparat per a dormir menys, treballar més, veure menys a la família etc. i això es dur, son situacions que s han d’assumir.

De la conferencia amb en Baiget ens queda el mestratge del millor professor i l’experiència d un gran professional.

Oriol Arqué – CFGS Marketing y Gestió Comercial

Font d’imatges propia

 

About the Author